Helgetilbud

Fredag ettermiddag blir alle hentet i nærheten av der de bor og ferden går til Trøgstad og Søndre Ånnerud gård.
Alle tar med sekker og bagger til rommene sine, og praten går livlig.
Vi legger ikke opp til felles aktiviteter på fredag. Spesielt de eldste ha mye å snakke om og de koser seg på rommene med musikk og spill.
De yngste er raskt i gang med lek ute eller inne. Til kvelden blir det laget god mat og det er popcorn eller lignende til tv-kosen.

Lørdagen starter med en god frokost. Da har vi stekte pølser eller karbonader, stekte eller kokte egg og varme rundstykker.
Klokken 12 har vi felles aktiviteter ut fra aktivitetsplanen. Da må alle være med og sammen skal vi sørge for en hyggelig dag for alle.
Bålplassen er arena for lunsjen. Da griller vi pølser, pinnebrød eller suppe.
På ettermiddagen får de bestemme aktiviteter selv. De eldste trekker ofte mot musikk, film og spill, mens de yngste er ute, bygger lego, andre bordaktiviteter ++
Vi lager igjen god mat til kvelden og koser oss sammen rundt bordet.
Vi legger generelt stor vekt på måltidene og det sosiale rundt dette.
Mot kvelden blir det tv, div spill eller en film. Da er det selvfølgelig lørdagsgodterier også. Vi har surt, søtt og sjokolade på et brett, og alle får fylle et plastkrus med det de ønsker og liker best.

Søndag lager vi igjen en god frokost og frem til ca kl 14.00 er det lek eller en tur i nærområdet. Vi spiser lunsj og alle pakker og rydder rommene sine. Fra kl 15.00 er vi klare for hjemturen.

Litt generelt om «plikter» og annet

Etter måltidene må alle sette inn i oppvaskmaskinen etter seg. De som har lyst får delta i matlaging og oppgaver rundt dette.
Det er leggetid litt avhengig av alder, men de eldste er på rommene senest kl 22.30 og det skal være slukket og stille fra kl 23.00.
Telefoner, data og nettbrett tas ned i stua kl 22.30.
Vi har ikke forbud mot telefoner, data og nettbrett, men har noen føringer ift bruk.
Det skal ikke være i bruk på dagtid, da er vi ute.
Det er ikke lov å ta bilder etc av hverandre. Hvis man misbruker tilliten, får man ikke ha det med for en periode.
Vi ser til at nødvendig, daglig hygiene ivaretas.